Radardetektor eller Laserdetektor – virker de?

Tilbage i 1990’erne var det populært at have en radardetektor i bilens forrude. Nu kan man igen købe radar- og laserdetektorer på markedet i Danmark. Men virker de?
Radardetektor - laserdetektor
Denne lille fyr skulle kunne opsnappe strålingen fra laserudstyret i politiets fotovogne og angiveligt advare i god tid om, at nu er din bil blevet ramt. Om det så er tids nok til at kunne nå at bremse er en anden sag. Måske ikke hvis man er helt alene på vejen. Men man kan da forestille sig at hvis bilerne ligger med relativ kort afstand, så kan betjenten vel ikke nå at måle alle på én gang.

Fotovogn
Men du er nok for sent på den, hvis du er så tæt på som her, og får blitzen midt i fjæset. Så er det bare at afvente bøden med posten.

Med den pris som sådan en fartkontrol detektor har, kan man jo blive fristet til at afprøve den. Ikke nødvendigvis fordi man bevidst kører for hurtigt. Men jeg har selv fået adskillige dummebøder, bare fordi jeg ikke er kommet hurtigt nok ned i fart efter et skilt. Politiet er jo ofte så smarte, at de holder kun 30 meter fra en hastighedsnedsættelse og er klar til at skyde, så snart man passerer skiltet. Hvis bare detektoren kan undgå en af disse bøder, som jeg ikke fik fordi jeg bevidst overtrådte hastigheden, men blot ikke bremsede hurtigt nok ned – ja så har den jo betalt sig selv.

Jeg opfordrer absolut ikke til at overtræde hastighedsgrænserne, tværtimod. Men hvis scanneren virker, så kan den jo altså også bruges som en reminder om, at der skal bremses nu.
Laserscanner
Hvis der er nogen der har erfaringer med en sådan dims, må du gerne give noget feedback, så jeg og andre kan afgøre, om det er værd at investere i den.

P.S. Jeg ved godt at den er forbudt at bruge i Danmark. Men jeg kører også en del i Sverige og Tyskland. Og bøden for at have den svarer nogenlunde til fartbøden, så det kan være investeringen værd under alle omstændigheder. Hvis den altså virker.

Dayz tilbud